Rijke NAC-fan wordt eigenaar Belgische amateurclub: ''Kan winstgevend zijn''

( 0 reacties)
Rijke NAC-fan wordt eigenaar Belgische amateurclub: ''Kan winstgevend zijn''

Salar Azimi werd bekend nadat hij de spelers van NAC Breda een premie van 110.000 euro beloofde bij promotie naar de Eredivisie, wat in 2017 ook gebeurde. De multimiljonair blijft actief in het voetbal en wordt nu vrijwel zeker eigenaar van de Belgische amateurvoetbalclub Patro Eisden Maasmechelen.

Azimi werd eerder in verband gebracht met Roda JC en FC Dordrecht, maar is blij dat hij met Patro Eisden een akkoord heeft bereikt. "Je ziet veel mensen die een club overnemen en er flink wat geld in steken, zeg maar gerust over de balk smijten", zegt hij in gesprek met de PZC. "Ik zie een voetbalclub vooral als onderneming. Als je die met goed verstand runt, met een gezonde boekhouding, dan kan dat winstgevend zijn. Daarvan ben ik heilig overtuigd."

De multimiljonair heeft veel vertrouwen in de Belgische club. "Patro is een club waarmee je omhoog kunt", meent hij. "In de regio gebeurt weinig op het gebied van sponsoring. Ik zie mooie doelen voor me, die ook echt haalbaar zijn. Het is de bedoeling dat de club binnen zeven jaar net als in de jaren zestig weer op het hoogste niveau van België voetbalt", aldus Azimi, die warme gevoelens blijft houden voor NAC Breda.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!