Mossou haalt hard uit: ''Björn Kuipers schnabbelt zich een ongeluk''

( 0 reacties)
Mossou haalt hard uit: ''Björn Kuipers schnabbelt zich een ongeluk''

NAC Breda verloor vrijdagavond in de Galgenwaard met 2-1 van FC Utrecht en scheidsrechter Björn Kuipers kreeg na afloop veel kritiek vanwege de gegeven strafschop. Volgens Sjoerd Mossou heeft de arbiter, net als Bas Nijhuis, een probleem: zijn ego. 

"Ga maar na. Basje Nijhuis hangt tegenwoordig de hele week de superster uit in voetbalkantines en televisiestudio's", schrijft hij. "Bjorn Kuipers schnabbelt zich een ongeluk, tot in het theater aan toe. Op de ranglijst der wereldsterren staan ze net iets onder Bono, maar het scheelt niet veel meer", aldus Mossou. 

"Het punt is: op wedstrijddagen moeten ze opeens heel nederig toegeven dat ze helemaal fout zaten, op de schouder getikt door een stagiair in Zeist, die het allemaal (ook dat nog) veel beter kan zien dan zij", vervolgt de verslaggever in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 

"Je zag het vorige week aan Nijhuis, en vrijdag aan Björn Kuipers bij FC Utrecht-NAC", legt hij uit. "Hier liep iemand die zich door niemand de les ging laten lezen, sterker: het voetvolk in de Galgenwaard mocht wel dankbaar zijn dat de grote Björn Kuipers was neergedaald uit de hemel, op zijn vrije vrijdagavond." 

"Een belachelijk gegeven strafschop? Ha! U dacht toch niet dat Bjorn Kuipers zich zou laten leiden door zoiets aards als televisiebeelden? Hij was nog net bereid om even naar het schermpje te paraderen, puur voor de vorm. Het minderjarige Varretje in Zeist? Kon de tering krijgen", besluit Mossou kritisch. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!