Van Hooijdonk eerlijk: ''Het was geen heel grote schwalbe''

( 0 reacties)
Van Hooijdonk eerlijk: ''Het was geen heel grote schwalbe''

Sydney van Hooijdonk maakte afgelopen zaterdag zijn Eredivisie-debuut. In de wedstrijd met FC Utrecht viel hij in de tweede helft in. De achttienjarige aanvaller wil echter meer dan zijn debuut en hoopt dit seizoen vooral minuten te maken.

"Ik wil natuurlijk gewoon zoveel mogelijk minuten maken, maar er zijn nog genoeg dingen die ik moet verbeteren. Zo moet mijn linkerbeen nog beter worden en zal ik sowieso fysiek nog sterker moeten worden. Dat ga ik mede doen door meer krachtoefeningen te doen, maar de trainingen van het eerste helpen mij daar ook bij. Ik merk nu ook al dat ik sterker ben geworden dan in het begin van het seizoen", begint Van Hooijdonk in gesprek met Omroep Brabant.

De aanvaller is de zoon van Pierre van Hooijdonk en hij krijgt ook veel tips van zijn vader. "Hij helpt me veel, door bijvoorbeeld te zeggen dat ik nu rustig moet blijven en niet naast m'n schoenen moet gaan lopen. Hij zegt dan ook: Leuk, je debuut. Maar je hebt nog niks bereikt. Ik moet nu gewoon zo doorgaan en op zoek gaan naar meer", vervolgt Van Hooijdonk, die ook nog een penalty hoopte mee te krijgen. "Wat mijn vader ervan vond? Hij vond het wel goed. Het was geen schwalbe waarbij iedereen dacht: Nou, dat kan niet, schandalig. Het was makkelijk, maar het was geen heel grote schwalbe."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!