Rosheuvel blikt terug op teleurstelling: ''Dan denk je: Zak door de grond''

( 0 reacties)
Rosheuvel blikt terug op teleurstelling: ''Dan denk je: Zak door de grond''

Mikhail Rosheuvel is dit seizoen een vaste waarde bij NAC Breda. De buitenspeler speelde daarvoor onder meer voor Roda JC en Heracles Almelo. In de jeugd speelde hij onder meer voor Ajax en AZ, maar bij beide clubs werd hij weggestuurd.

"Dat raakte kleine Mika wel. Daarna heb ik mijn jeugdopleiding bij AZ genoten. In de A1 moest ik weg. Ik heb het via een omweg moeten halen", zegt Rosheuvel in gesprek met Voetbal International. "Er zijn maar weinig jongens die de hele opleiding van een topclub doorlopen en dan het eerste bereiken. Maar dat moet je niet vertellen tegen een jongen die net weggestuurd is, dan denk je: Zak door de grond."

De rappe vleugelaanvaller geeft toe dat hij een zware tijd doormaakte. "Nu kan ik er nuchter over praten, maar ik heb het er moeilijk mee gehad. Maar aan opgeven heb ik nooit gedacht. Wel mezelf de vraag gesteld hoe het nu verder moest. Je kunt talent hebben, maar dat is niet voldoende. Voetbal is in mijn ogen veertig procent talent en zestig procent mentaal", vervolgt Rosheuvel.

Rosheuvel tekende voor drie jaar bij NAC, maar geeft aan dat hij ook nog andere ambities heeft. "Uiteindelijk wil ik nog wel een keer naar het buitenland, maar alleen als ik het echt zie zitten. Afgelopen zomer was er ook buitenlandse interesse, maar toen ik er serieus over ging nadenken, kwam ik met meer twijfels dan pluspunten. Dan doe ik het dus niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 23 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›