'Zo'n stadion maakt indruk, dat NAC niet goed presteert doet daar niets aan af''

Vele kinderen kunnen wegens sociaal-emotionele redenen minder presteren. Zij krijgen van NAC Breda een steuntje in de rug. NAC organiseert Playing For Success, het naschoolse programma. Één van de enthousiaste deelnemers is Timme de Laat.

Timme kan moeilijk contact leggen met leeftijdsgenoten, terwijl hij met jongeren en ouderen juist gemakkelijk een babbel maakt. "Hij vindt dit zó leuk. Iedere donderdag vertelt hij er uitvoerig over voor de klas", vertelt Pavli Sebestik, docente van groep 7 van De Zandberg. De docente waardeert de hulp van Timme. "Hij komt soms met tips hoe ik mijn lessen leuker kan maken. En ja: het inspireert mij toch ook wel."

Ook de moeder van Timme, Claudia Musters, is enthousiast over het naschoolse programma. "Hij leert samenwerken en overleggen. Hij neemt de leiding, maar wordt door het spel eigenlijk gedwongen om ook naar anderen te luisteren", zegt de moeder enthousiast in gesprek met BN De Stem.

Mart van Poppel begeleidt de kinderen. Hij neemt een groepje mee naar de NAC Fanshop, met een opdracht: verzamel voor honderd euro aan NAC-merchandise. "Dat is zoveel spannender en beeldender dan een boek", weet Van Poppel. Het doel is logisch nadenken en samenwerken. "Sommige groepjes beginnen direct, anderen gaan planmatig te werk. Het interessantste is de nabespreking. Wat ging goed, wat juist niet?"

"Ze komen daardoor blanco binnen. Wij weten wel wat er speelt op school, maar gaan daar niet rechtstreeks op in." Het NAC-stadion is voor de kinderen prachtig. Ze mogen in de kleedkamer, de tribunes en de randen van het veld. "Dat werkt, zo'n stadion maakt echt indruk. Dat NAC niet goed presteert doet daar niets aan af. Iedereen binnen NAC weet wat hier gebeurt en wat het belang is", besluit Van Poppel.

Lees meer:
0 reacties