''NAC-uit is prima, leuk stadion met vaak goede sfeer, maar Excelsior-uit...''

( 0 reacties)
''NAC-uit is prima, leuk stadion met vaak goede sfeer, maar Excelsior-uit...''

Daley Blind keerde afgelopen zomer terug in Nederland om prijzen te pakken met Ajax. De international verruilde de mooiste stadions in de Premier League voor de kleinere accommodaties in de Eredivisie.

Toch kan de linkspoot ook zeker genieten in Nederland. "NAC-uit is prima, leuk stadion met vaak goede sfeer, maar Excelsior-uit met dat kunstgras is niet iets waar je als speler naar uitkijkt", zegt Blind in Voetbal International. "Toch stel je jezelf er ook op in. Je weet dat je dit soort wedstrijden zal moeten spelen in Nederland. Daar moet je dan ook nu niet over zeuren. Het was een bewuste keuze om terug te komen en dan hoort dit erbij."

Blind kreeg in Nederland ook gelijk te maken met kritiek. "Ik wist wel op het moment dat ik terug naar Nederland zou komen, dat het niet continu allemaal positief zou zijn", geeft hij aan. "Er is in het verleden altijd wel kritiek op mij geweest. Dat zou nu niet anders zijn, en bovendien kwam ik nu ook nog eens van Manchester United."

"Mensen verwachtten opeens dat ik alles goed zou doen, dat ik voorzetten gaf, of zelfs veel doelpunten zou maken", vervolgt Blind, die onlangs met Ajax bij NAC Breda speelde. "Maar ik ken mijn kwaliteiten. Ik ben ook een speler die simpel wedstrijden kan uitspelen als het moet, die geen spectaculaire dingen doet. In het begin hoorde ik ook geregeld geluiden van: Is hij hier nou voor teruggehaald? Ach, het verbaasde me niet. Ik moest er vooral een beetje om lachen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!