Te Vrede trots: ''Dan zullen ze deze wedstrijd als voorbeeld nemen''

NAC Breda won zondagmiddag in eigen huis met 2-1 van Vitesse en daardoor is de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag geen hekkensluiter meer in Eredivisie. Mitchell te Vrede, die zelf de openingstreffer voor zijn rekening nam, was na afloop dolblij. 

"Vorige week wist ik niet wat ik moest zeggen", blikt hij terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik schaamde me dood. En vandaag tegen Vitesse, een team dat om de vierde plek strijdt, winnen we de wedstrijd. Dat we dit kunnen opbrengen, zegt mij dat het er toch in zit", aldus Te Vrede.

"We kunnen niet meer zeggen: er is niks", vervolgt de aanvaller opgelucht. "Als het tegen Vitesse kan, dan moet het altijd kunnen. Als mensen praten over een Avondje NAC, zullen ze deze wedstrijd als voorbeeld nemen", constateert Te Vrede, die vlak voor rust niet zeker wist of zijn goal wel zou tellen. 

"Ik zag de scheids praten in zijn koptelefoon", legt hij uit. "De spanning van het wachten op de scheidsrechter, het duurde lang. Hoe langer, des te meer discussie lijkt mij. En dan opnieuw juichen, een dubbele ontlading", besluit Te Vrede over het gevoel na zijn belangrijke goal. 

Lees meer:
0 reacties