''Soms moet zijn vader of moeder hem afremmen, soms roepen ze juist net zo mee''

( 0 reacties)
''Soms moet zijn vader of moeder hem afremmen, soms roepen ze juist net zo mee''

Benjamin van Leer is sinds kort de nieuwe favoriet van Dylano, een negenjarige NAC-fan. De jeugdige keeper van Internos is sinds kort keeper en daarom een grote fan van de goalie. Vandaar dat hij een bordje maakte met de tekst: 'Mag ik jouw shirt? Groetjes Dylano'.

"We laten dat bordje heel opzichtig zien en roepen heel hard als de spelers hun ereronde doen'', legt Dylano uit. Van Leer zag het en liep zijn kant op, maar de afstand tussen tribune en veld is wat ver. En dus rende Dylano de trap af, waarop Van Leer niet zijn shirt, maar zijn keepershandschoenen overhandigde. 

"Dylano is heel erg fanatiek. Het shirt van Vloet maakte vorig jaar zo'n indruk dat hij in huilen uitbarstte. Ditmaal hield hij het droog en is hij vooral trots. Tijdens de wedstrijden kijkt hij maar ten dele naar de acties van de goalie, die hijzelf omschrijft als een keeper die goed kan duiken."
 
"Ik vind de spanning bij NAC mooi. Dat geeft me plezier. Dat we vaak verliezen weet ik, dat is nu eenmaal zo", beseft Dylano zich. Hij en zijn moeder willen echter niet elke wedstrijd met zo'n bordje naar het Rat Verlegh Stadion. "Misschien bij de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, want eigenlijk wil ik het shirt van Van Leer heel graag."

Dylano is echter niet alleen maar bezig met handtekeningen en shirts verzamelen. "Hij is vooral met de wedstrijd zelf bezig. Leeft hartstochtelijk mee. Soms moet zijn vader of moeder hem afremmen, soms roepen ze juist net zo hard mee. 'Heb je mijn bril soms nodig, scheids?', schreeuwt hij dan, als deze in zijn ogen een foutieve beslissing neemt", vervolgt hij. De vermeende buitenspelgoal van Mitchell te Vrede tegen Vitesse bijvoorbeeld, die later alsnog goedgekeurd werd. Dylano stormde naar het bordes en gebaarde het inmiddels befaamde VAR-signaal; omstanders moedigden hem luidkeels aan. "Toen de scheids 'm alsnog goedkeurde, werd ik uit blijdschap opgetild door iemand", glimlacht hij in gesprek met BN De Stem

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!