'Persoonlijk ben ik met oud en nieuw een enorme vuurwerkhater en angsthaas''

Vuurwerk hoort niet het voetbal. Dat is de mening van KNVB, volgens hen is vuurwerk uit den boze. AD-columnist Sjoerd Mossou denkt er het zijne van. 

"Ik had en heb er gemengde gevoelens bij. Persoonlijk ben ik met oud en nieuw een enorme vuurwerkhater en angsthaas. Bij elke pijl duik ik het liefst achter de bank, samen met de kat. Een verbod op particulier geknal in woonwijken? Lijkt me heerlijk", schrijft hij in het Algemeen Dagblad. 

"Enfin, de campagne van de KNVB & co kort samengevat: vuurwerk moet volledig worden uitgebannen. Elke verdwaalde fakkel of rookpot moet voortaan tot boetes en stadionverboden gaan leiden, óók bij de tegenwoordig zo populaire 'laatste trainingen'. Om het in justitieel jargon uit te drukken: zero tolerance", meent Mossou.

Ook in Breda was het raak. "Precies om die reden kondigden NAC en Feyenoord afgelopen week al aan om die trainingen (respectievelijk voor de derby tegen Willem II en die voor de Klassieker van komend weekeinde) dan maar achter gesloten deuren af te werken. Gevolg: boze en verontwaardigde supporters alom", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties