NAC Breda geeft zege uit handen in Nijmegen Matchday: NAC Breda met enkele wijzigingen tegen NEC Nijmegen Van Hecke droomt: ''Dan zijn we pas echt de helden van Breda'' Hyballa: ''Ik heb alleen gezegd: niet kapot drinken en niet kotsen'' Coronavirus in Nederland: KNVB geeft tekst en uitleg

KNVB roept om hulp voor Ajax; duel NAC mogelijk verschoven

( 0 reacties)
KNVB roept om hulp voor Ajax; duel NAC mogelijk verschoven

Nu Ajax de halve finales van de Champions League heeft bereikt, komt het speelschema in de Eredivisie in de problemen. Volgens Voetbal International heeft de KNVB er geen rekening mee gehouden dat een Eredivisionist zo ver zou komen.

De voetbalbond zit nu in de problemen met het speelschema. Vooral de laatste twee speelrondes komen in gevaar, aangezien die wedstrijden altijd op zondag op hetzelfde tijdstip worden gespeeld en dinsdag het alweer opneemt voor de wedstrijd in de Champions League.

De KNVB vraagt nu om hulp van alle Eredivisie-clubs om samen een oplossing te vinden. Aankomende donderdag zal in overleg met alle clubs gesproken worden over de mogelijkheden voor de laatste speelrondes van de Nederlandse competitie. 

Mogelijk worden de speelrondes een week opgeschoven. Dat zou betekenen dat er op zondag 12 mei en zondag 19 mei gevoetbald wordt en de speelronde van zondag 28 april komt te vervallen. Ajax heeft op die manier een week rust ter voorbereiding op het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

NAC Breda neemt het op 28 april in eigen huis op tegen PEC Zwolle, terwijl op 12 mei de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma staat. Deze wedstrijden worden mogelijk dus een week opgeschoven.

Foto: Orange Pictures

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!