NAC reist zonder linksbacks Leigh en Gersbach af naar Sittard

( 0 reacties)
NAC reist zonder linksbacks Leigh en Gersbach af naar Sittard

NAC zal het in het cruciale degradatieduel met Fortuna Sittard aanstaande zondag zonder linksbacks Greg Leigh en Alex Gersbach moeten doen. Beide spelers herstellen nog van een blessure. 

Trainer Ruud Brood zal de nodige aanpassingen moeten doen. "Greg revalideert en heeft nog niet met de groep getraind. Ik verwacht hem en Alex binnenkort wel weer terug", legde hij uit tegenover BN De Stem. Jeugdspeler Jethro Mashart en rechtsback Pele van Anholt zouden opties zijn als vervanging van de twee, maar Brood twijfelt. 

"Daar denk ik over na", gaf hij toe. "Het zou te vroeg kunnen zijn voor Jethro. Hij is een jonge jongen die graag wil, maar moeite heeft met positioneel verdedigen. Het gaat sneller en het is fysieker. Je moet ook spelers hebben die gewend zijn om tegen volwassen gasten te spelen. Dan zoeken wij naar meer stabiliteit."

Vorige week tegen FC Emmen (1-1), koos Brood verrassend voor Mounir El Allouchi in plaats van Luka Ilic op het middenveld. "Ilic was nog niet zover", verklaart hij zijn keuze. "Met Mounir wilden we meer stabiliteit vanuit het middenveld. Het is nu gebleken dat Ilic en Lundqvist beiden erg aanvallend ingesteld zijn. Ik kan ze samen op stellen, maar niet zoals ik tegen Emmen heb gedaan. Ze stonden overal en nergens, dan heb je alleen Kali tegenover een viermans middenveld." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 30 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›