Schier onmogelijke opgave NAC: ommekeer lijkt uitgesloten

( 0 reacties)
Schier onmogelijke opgave NAC: ommekeer lijkt uitgesloten

Dat NAC Breda tot de nek toe in het moeras staat dat weet bijna iedereen. Er moet een wonder gebeuren willen de Bredanaars zich handhaven in de Eredivisie. Maar hoe groot is die kans dat de Parel van het Zuiden het  schier onmogelijke weet te bewerkstelligen?

Statistiekenbureau Opta Sports zocht dit uit. En wat blijkt: In de laatste veertien seizoenen stond de club die na dertig speelrondes de rode lantaarndrager was, ook na de laatste speeldag op de achttiende plaats. Wat dus uiteindelijk degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie betekent.

FC Volendam is het meest recente voorbeeld van een club die er in slaagde om directie degradatie te ontlopen. In het seizoen 2003/04 wisten de Volendammers toen PEC Zwolle onder zich te houden, maar degradeerde het alsnog via de nacompetitie. 

Naast dat NAC vooral naar zichzelf moet kijken in de strijd tegen directe degradatie is het goed om als voorbeeld FC Utrecht te nemen. In het seizoen 1995/96 presteerde Utrecht het bijna onmogelijke en speelden zich in de laatste vier wedstijden veilig. De Domstedelingen sprongen van de achttiende naar de vijftiende plaats en overbrugden een gat van drie punten. Echter lukte het een team nooit om een verschil van vier punten goed te maken in de laatste vier competitieduels.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 30 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›