'NAC wil proefspeler contract voor twee seizoenen aanbieden'

( 0 reacties)
'NAC wil proefspeler contract voor twee seizoenen aanbieden'

Eerder vandaag werd bekend dat Grad Damen op proef is bij NAC Breda en dat is niet de enige speler, die op proef is bij de Parel van het Zuiden. Ook Steve Kapuadi is tijdelijk toegevoegd aan de selectie, dat meldt BN De Stem.

De verdediger staat naar verluidt al langer in de belangstelling van NAC en er zou zelfs een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar klaar liggen. Doordat NAC een opleidingsvergoeding moet betalen voor de Fransman, lijkt dit echt niet direct door te gaan.

Waar bij een binnenlandse transfer geen kosten verbonden zouden zijn, is dat bij een transfer naar NAC wel het geval. Als de linksbenige voorstopper naar het buitenland gaat, dient volgens de FIFA-reglementen een opleidingsvergoeding betaald te worden. Hoewel Kapuadi transfervrij is, moet NAC toch een vergoeding betalen.

Het vreemde aan deze situatie is dat de 21-jarige verdediger nog nooit onder contract heeft gestaan bij de Belgen. Bij AA Gent was alleen sprake van een amateur-contract. Totdat er een oplossing is gevonden tussen de twee clubs traint Kapuadi voorlopig als proefspeler mee bij NAC. Hij kan daardoor wel gewoon getest worden tijdens de oefenwedstrijden.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

maandag 21 oktober 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›