Bruns weet van belangstelling: ''NAC is een mooie club'' 'NAC Breda wil Vitesse-speler verlossen van uitzichtloze situatie' VIDEO | Samenvatting: NAC slaat toe in tweede helft en verslaat Jong AZ BREAKING | Derde talent tot 2022 bij NAC: ''Hoop snel te debuteren'' Van Hecke baalt ondanks zege NAC Breda: ''Echt zonde, mag niet gebeuren''

NAC-fans overwegen blokkade: ''Doen het voor iedereen''

( 0 reacties)
NAC-fans overwegen blokkade: ''Doen het voor iedereen''

NAC Breda-fans gaan mogelijk de verkooppunten in het Rat Verlegh Stadion blokkeren, omdat het duur met maar liefst 0,20 cent is verhoogd. Daardoor is de prijs 2,70 euro. De supporters willen dat het weer teruggekeerd wordt.

Het is niet NAC wie de bierprijs bepaald, maar de NHG Horeca Group. "Ik kan het mezelf best veroorloven", zegt woordvoerder Martijn Koks namens de supportersgroep Breda Loco's, "En mijn vrienden ook. Maar ik vind dat wij op moeten komen voor alle supporters. Uit solidariteit, ja. Niet iedereen kan dat betalen. Het moet worden teruggedraaid."

"Het bier wordt nu al in het kleinste plastic bekertje geschonken dat je maar kan vindenn ons stadion. Bij ons zijn de plastic bekers namelijk 0,2 in plaats van 0,25 liter. Ons bestedingspatroon is bovengemiddeld als je dat vergelijkt met andere clubs en we hoeven niet verder te worden uitgemolken. Het gaat ons overigens niet alleen om de bierprijs, maar om de algehele consumptieprijs."

Mogelijk worden er dus blokkades gevormd, wat inhoudt dat ze helemaal geen bier kunnen drinken of kunnen eten. "Dat wordt wel even pijn lijden, maar we hopen op begrip van iedere supporter. Wij doen dit namelijk voor iedereen" zegt Koks.

Volgens exploitant Ebert Dollevoet van NHG Horeca Group is hier niet blij mee en zegt dat een prijsverhoging echt nodig is. "Wij zijn nu de boeman en dat is niet eerlijk. Mijn leveranciers verhogen aan de achterkant ook hun prijzen. Er wordt al jaren maar verhoogd en verhoogd, één of twee keer per jaar. Dat moet ik een keertje doorrekenen naar de consument. Echt, dan is 20 cent redelijk. In het hoofdgebouw bij NAC heb ik al jaren geen prijsverhoging doorgevoerd", vervolgt Dollevoet. "Maar dat gaan we aan de supporters uitleggen. Donderdag is er een vergadering van de Clubraad van NAC en daar zal ik bij zijn om tekst en uitleg te geven. Ik kan ze laten zien hoe het zit en dan praten we verder. Ik wil geen problemen met de supporters en gewoon uitleggen dat dit af toe een keer moet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!