Brood: ''Hopelijk komen we snel door die invloed heen''

Ruud Brood, trainer van NAC Breda, neemt het komende vrijdag om 20.00 uur op tegen Helmond Sport. De oefenmeester merkt dat zijn ploeg met steeds meer vertrouwen begint te spelen.

"Vertrouwen is moeilijk meetbaar, maar het is altijd lekker om de eerste wedstrijd te winnen. Ik hoop dat dat vertrouwen geeft op weg naar de eerste thuiswedstrijd", begint Brood voor de camera's van NAC TV. "Wij hadden in fasen dat het team heel enthousiast was en heel graag wil winnen."

Brood ziet dat hij een jonge ploeg tot zich heeft. "Je merkt dat het jonge gasten zijn, ze maken ook wel fouten, maar ze willen heel graag voor elkaar door het vuur gaan", vervolgt Brood. "Een eerste thuiswedstrijd heeft toch altijd een beetje invloed. Ik hoop dat we daar snel door heen komen. Maar voor de meesten is het toch wel nieuw. Tegelijkertijd verwacht je dat het Helmond compact speelt, maar het ligt bij ons. Laten we eerst maar eens volle bak gaan."

De oefenmeester erkent dat hij zijn ervaring wel deelt met de ploeg. "Dat moet je wel meenemen. Het is fantastisch als je voor zoveel publiek mag spelen. Als je voldoende inzet en drive hebt, dan gaan de supporters daarin mee. Dat weten de spelers ook. Je moet juist denken aan hoe mooi dat is", zegt Brood.

Lees meer:
0 reacties