'NAC Breda raakt Van Hecke mogelijk kwijt aan Eredivisionist' Arbiter voor halve finale KNVB Beker tussen Feyenoord en NAC bekend VIDEO | Samenvatting: NAC begint Carnaval met zege op Almere City Hyballa: ''We moeten meer vuur tonen en beter communiceren'' OFFICIEEL | Carolina weg bij NAC Breda, verdediger tekent in Polen

Blanco: ''NAC Breda heeft gebruikgemaakt van de nieuwe regel''

( 0 reacties)
Blanco: ''NAC Breda heeft gebruikgemaakt van de nieuwe regel''

NAC is een van de zeven clubs voor wie komend weekend geen wedstrijd op het programma staat in de Keuken Kampioen Divisie. Daardoor hoeft het zich geen zorgen te maken dat het niet kan beschikken over de broers Ivan en Luka Ilic, wanneer zij worden opgeroepen voor Jong Servië.

Er staan dit weekend dus maar zes duels op het programma, verspreid over zaterdag en zondag. "Geen eerste divisie op vrijdag vanwege het het EK-kwalificatieduel Duitsland - Nederland, wel drie wedstrijden op zaterdag en drie wedstrijden op zondag. NAC is echter vrijgesteld, evenals zes andere teams omdat ze daartoe voorafgaand aan het seizoen bij de voetbalbond een verzoek hebben ingediend", schrijft clubwatcher Yadran Blanco namens BN De Stem. 

"Het is een uitvloeisel van de heisa van vorig seizoen rond Sparta en FC Twente die spelers, doorgaans talentvolle en derhalve belangrijke basiskrachten, moesten afstaan aan Nederlandse vertegenwoordigende (jeugd-)teams terwijl ze zelf competitieverplichtingen hadden. De KNVB heeft geleerd van die stressvolle situatie en de clubs de mogelijkheid geboden aan te geven of ze wel of niet in actie willen komen als ontmoetingen van nationale landenteams op het programma staan", vervolgt hij.

"Het gedegradeerde NAC heeft gebruikgemaakt van de nieuwe regel waardoor Ivan (1 goal) en Luka Ilic (2 goals en 2 assists) met een gerust hart op pad kunnen met Jong Servië zonder een wedstrijd te hoeven missen van hun club. Ook De Graafschap, NEC, Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht hebben gevraagd om uitgeroosterd te worden, waardoor zeven eerste divisieteams vrij zijn in de aankomende interlandperiode", aldus Blanco.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!