'NAC Breda raakt Van Hecke mogelijk kwijt aan Eredivisionist' Arbiter voor halve finale KNVB Beker tussen Feyenoord en NAC bekend VIDEO | Samenvatting: NAC begint Carnaval met zege op Almere City Hyballa: ''We moeten meer vuur tonen en beter communiceren'' OFFICIEEL | Carolina weg bij NAC Breda, verdediger tekent in Polen

''Zo konden we rekening houden met wensen van gedegradeerde clubs''

( 0 reacties)
''Zo konden we rekening houden met wensen van gedegradeerde clubs''

NAC Breda kwam afgelopen weekend niet in actie. De Parel van het Zuiden heeft aangegeven tijdens interlandweekend liever vrij te zijn.

Vorig seizoen misten clubs als FC Twente, NEC en Sparta Rotterdam belangrijke spelers tijdens competitiewedstrijden in een interlandweekend. Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, beseft dat dat niet ideaal was.

"Na alle protesten van vorig seizoen en de situatie rond FC Twente-doelman Joël Drommel (die geschorst werd, omdat hij liever voor zijn club dan voor Jong Oranje actief was, red.), die niet prettig was, hebben we de clubs voorafgaand aan het seizoen laten kiezen of ze wel of niet in actie willen komen in een interlandweekend", zegt Boele in gesprek met De Telegraaf.

"Ook de clubs in de Eredivisie hebben we dat gevraagd, zodat we rekening konden houden met de wensen van de clubs die zijn gedegradeerd", aldus Boele. NEC, NAC Breda, De Graafschap, FC Den Bosch en de vier Jong-teams hebben aangegeven niet te willen spelen in een interlandweekend en waren daardoor afgelopen weekend vrij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!