VIDEO | Samenvatting: NAC wint dankzij Van Hooijdonk bij Jong AZ

NAC Breda heeft maandagavond moeizaam weten te winnen van Jong AZ. De ploeg van Ruud Brood wist de wedstrijd pas in de slotfase om te draaien, dankzij twee goals van Sydney van Hooijdonk.

Hoewel NAC veel beter was, kreeg de ploeg de deksel op de neus. Ferdi Druijf kopte de paal op de paal, maar zag de bal in de rebound binnengeschoten worden door Reijnders. Met deze stand ging de ploeg ook rusten.

Na rust bleef NAC drukzetten, maar ze wisten maar niet te profiteren. Brood besloot om Sydney van Hooijdonk in te brengen en dat bleek een gouden zet. De jonge aanvaller scoorde in de 72e minuut zijn eerste goal, terwijl ook zijn tweede niet lang uitbleef.

Met die twee goals zette hij de wedstrijd volledig op zijn kop en stond het ineens 1-2 voor de Bredase club. Albert Gudmundsson wilde namens AZ nog wel wat terugdoen, na de goal van Van Hooijdonk. Hij schoot vanaf de aftrap net onder de lat, maar die kon werden gered door Olij.