Schouten opgetogen: ''Dat vind ik heerlijk om te doen''

0
Schouten opgetogen: ''Dat vind ik heerlijk om te doen''

NAC Breda won maandagavond de belangrijke wedstrijd van Jong AZ. Robin Schouten werd in de rust het veld ingebracht. Na het openingsduel met FC Dordrecht speelde hij niet meer.

"Er lagen genoeg ruimtes om aan te vallen, maar het kwam er niet helemaal uit", vertelt Schouten in gesprek met BN de Stem. "De trainer zei tegen me: ‘Je moet lekker in je kracht spelen, veel aanvallen, hoog staan en ballen voorgeven.’ Als we met het hele team vol gas geven, dan zie je dat AZ het moeilijk krijgt en niet goed weet wat ze moeten doen. Na de 1-1 voelde ik dat de 1-2 ook zou komen."

Schouten heeft in de jeugd altijd als rechtsachter gevoetbald. "Maar een middenvelder ben ik niet en een rechtshalf in bijvoorbeeld een 4-3-3-systeem ook niet. Ik ben iemand die veel ruimte nodig heeft aan de zijkant. Vanuit achter voel ik me lekker, helemaal als we de bal hebben want dan heb ik het spel voor me. Met Luka Ilic, die balvast is en naar binnen dribbelt, heb ik de ruimte om eroverheen te gaan; dat vind ik heerlijk om te doen. Dat heeft een team nodig, vind ik."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!