Brood plaatst kanttekening: ''Er zal ook een mindere periode komen''

0
Brood plaatst kanttekening: ''Er zal ook een mindere periode komen''

Ruud Brood hoopt vandaag met NAC Breda de eerste periodetitel van het seizoen te winnen. De oefenmeester van de ploeg uit Breda gunt iedereen een feestje, maar komt ook met een waarschuwing.

"We zijn nog niet zo ver dat we wedstrijden vroegtijdig kunnen beslissen", vertelt de coach in gesprek met BN De Stem. "We hebben een kleine kern. Er zijn een paar spelers geblesseerd, en geen onbelangrijke met onze aanvoerder (Nacho Monsalve, red) en een jongen die vorig seizoen goed was voor 21 doelpunten (Huseyin Dogan, red.). Als er nog iets gebeurt... We zitten nu in de euforie na een paar overwinningen die in de slotfase tot stand kwamen, maar er zal ook een mindere periode komen."

Brood ziet dat zijn ploeg vaak goed begint. "Maar verzuimen te scoren. Daarna is het zoeken naar een gaatje, want tegenstanders graven zich tegen ons vaak in. Ik verwacht NEC ook met 5-3-2. Als we er niet doorheen komen, probeer ik met wissels wat te forceren. Soms al na een half uur, zoals in Oss vorige week. En de derde wissel paste ik toen al in de 64ste minuut toe. Dan neem je risico, maar het verschil tussen een gelijkspel en een overwinning is groot. Daar wil ik wel risico voor nemen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!