NAC Breda geeft zege uit handen in Nijmegen Matchday: NAC Breda met enkele wijzigingen tegen NEC Nijmegen Van Hecke droomt: ''Dan zijn we pas echt de helden van Breda'' Hyballa: ''Ik heb alleen gezegd: niet kapot drinken en niet kotsen'' Coronavirus in Nederland: KNVB geeft tekst en uitleg

Brood: ''Daar hebben we 'm wel een beetje mee lopen dollen''

( 0 reacties)
Brood: ''Daar hebben we 'm wel een beetje mee lopen dollen''

Sydney van Hooijdonk laat zich de laatste weken zien bij NAC Breda. Met belangrijke treffers in de laatste duel treedt de negentienjarige spits in de voetsporen van zijn vader Pierre van Hooijdonk. Trainer Ruud Brood is zeer te spreken over zijn ontwikkeling.

"Ik heb Sydney er vorig jaar al een beetje aan laten proeven", zegt Brood in gesprek met De Telegraaf. "Als trainer probeer je zo'n jongen te helpen zich te ontwikkelen en te kijken waar zijn kwaliteiten liggen. Hij is als jonge spits achteraan de rangorde begonnen, maar hij doet het nu heel goed."

"Ik vind het ook heel mooi voor Pierre", vervolgt de oefenmeester. "Elke vader zou trots zijn als zijn zoon bepalend kan zijn. En Pierre weet ook dat die jongen aan het begin van zijn carrière staat, waarbij het nog onduidelijk is waar zijn plafond gaat liggen."

Brood speelde zelf drieënhalf jaar samen met Pierre en vindt beide spitsen vergelijkbaar. "Sydney is net als zijn vader lang en ook qua motoriek zijn ze min of meer hetzelfde. Dat is wel iets waar Sydney nog aan kan werken. En als hij achter een vrije trap gaat staan, heeft hij een beetje dezelfde stijl als zijn vader. Maar zoals Pierre 'm trapte, was natuurlijk wel uniek", aldus Brood.

De meeste vrije trappen van Van Hooijdonk senior waren raak. "Sydney schiet ze tot nu toe nog op de lat", lacht Brood. "Daar hebben we 'm wel een beetje mee lopen dollen. Hij moet heel hard op vrije trappen blijven trainen, maar de techniek van zijn vader zal hij niet snel kunnen kopiëren, want die was uitzonderlijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!