''Moet een dikke huid hebben om als vrouw voetbalbestuurder te worden''

0
''Moet een dikke huid hebben om als vrouw voetbalbestuurder te worden''

Nicole Edelenbos had sinds de jaren negentig leidinggevende posities bij Feyenoord, NAC en NEC. Daarna werden er echter nooit meer vrouwelijke directeuren aangesteld. De interim-directeur verbaast zich over de weinige vrouwen in deze functie.

"Raar, hè. Maar het verbaast me niet. Het is een masculiene en dichtgetimmerde wereld. Ik denk dat veel vrouwen geschikt zijn. Voetbal draait ook om communicatie, om inlevingsvermogen, om modernisering, eigenschappen waar vrouwen sterk in zijn", begint Edelenbos in gesprek met het NRC.

Volgens de directeur van NAC wordt er niet vaak aan vrouwen gedacht. "Het is een blinde vlek. Bij de KNVB heb ik allerlei vrouwen genoemd die een geschikte voorzitter zouden kunnen zijn. Ik denk dat zij helemaal geen optie waren. Functieprofielen zijn vaak volledig geënt op een man. Net zoals ze in de medische wetenschap ook alleen maar de symptomen van een mannenlichaam kennen."

Toen NAC koos voor Edelenbos kwam er wederom kritiek van diverse figuren zoals Johan Derksen. "Werd ik weer weggezet als ‘dat vrouwtje’. Dat woord, kom op. Wie mij kent, weet dat ik zo niet ben. Ik trek me er niks van aan, maar ik kan me voorstellen dat andere vrouwen er geen zin in hebben om op basis van verkeerde beeldvorming te worden afgezeken. Je moet als vrouw een dikke huid hebben om voetbalbestuurder te worden én het te blijven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!