NAC Breda wint ruim in oefenduel met Belgische Europa League-deelnemer

NAC Breda heeft woensdagmiddag de beloften oefenwedstrijd tegen KAA Gent ruim gewonnen. De Parel van het Zuiden zegevierde in het Rat Verlegh Stadion met 4-0.

KAA Gent, dat de tweede plek in de Belgische Pro League bezet, leek in de eerste helft op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. NAC Breda kreeg ook enkele mogelijkheden en kwam vlak voor rust op voorsprong via Othmane Boussaid. Vlak daarna maakte Mounir El Allouchi er zelfs 2-0 van.

Na rust liep de ploeg van trainer Ruud Brood verder uit. Huseyin Dogan tekende voor de 3-0. Vijf minuten voor tijd zette Boris Kudimbana de 4-0 eindstand op het scorebord. Doelman Chiel Kramer, die na rust inviel, onderscheidde zich ook nog door een strafschop te stoppen.

Doelpunten: 44' 1-0 Boussaid, 45' 2-0 El Allouchi, 65' 3-0 Dogan, 83' 4-0 Kudimbana

Namens NAC kwamen de volgende spelers in actie: Olij, Kramer, Schouten, Riera, Van Anholt, Mashart, Van Hecke, Rösler, Neelen, Misaine, Verschueren, El Allouchi, Van der Gaag, Vanacker, Stokkers, Dogan, Boussaid, Kudimbana, Bohui

AA Gent: Coosemans; Yem, Derijck, Van den Bergh, Cissé (46' Van Daele); Castro-Montes, Banse (46' George), Kubo, Dejaegere; Sylla (79' Diedhiou) en Dompé.