Brood over 'interessante week': ''Een heel nuttige wedstrijd''

Ruud Brood is blij met de ruime zege van NAC Breda op KAA Gent. In een besloten oefenwedstrijden werden de Belgen met 4-0 verslagen.

"We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld, maar het was niet de A-kern. Maar het is een topclub, dus daar lopen goede spelers. We hebben in resultaat en in de uitvoering weer een stuk positiviteit kunnen krijgen. Dat ging goed", zegt Brood in gesprek met NAC TV.

Het bood Brood de ruimte om wat te experimenteren. "We hebben gespeeld met twee spitsen, Huseyin Dogan en Finn Stokkers. Het was belangrijk om te kijken hoe dat ging. Daarna konden we wat jeugdspelers laten spelen. Dan krijg je weer een goed beeld. Het was een heel nuttige wedstrijd", vervolgt hij.

De interlandperiode betekent ook dat niet alle spelers aanwezig zijn. "We missen Luka en Ivan Ilic en Colin Rösler is inmiddels ook weg. Daarentegen kan je jonge spelers vanuit O19 bij je halen. Dat is goed. Daarnaast kan in zo'n periode het fysieke programma nageleefd worden en is er ruimte voor wat ontspanning. Een interessante week", aldus Brood.

Lees meer:
0 reacties