NAC-talent (17) gaat voor kans: ''Dat zit in mijn achterhoofd''

Voorafgaand aan het seizoen had de 17-jarige Gylermo Siereveld nog niet gerekend op een kans bij de eerste selectie van NAC Breda. Het is nu echter heel anders voor de verdediger, door meerdere blessures.

Siereveld werd opgepikt bij Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, ofwel JVOZ. "In Zeeland is er geen profclub, dus ze halen alle jonge spelers bij elkaar en maken daar teams van. Vanaf de D2 tot de A1 (onder 19) en die spelen allemaal tegen bvo’s; in de tweede divisie, eerste divisie en soms eredivisie. Dan kan je zomaar gescout worden", zegt Siereveld in gesprek met BN de Stem over zijn voormalige club.

De verdediger kwam in 2019 over van de amateurclub uit Zeeland en heeft eigenlijk altijd al een voorbeeld, namelijk Virgil van Dijk. "Hij is een leider, dominant en op filmpjes heb ik gezien dat hij ook buiten de groep heel rustig is. Echt een leider, dat trekt mij wel aan."

Nacho Monsalve en Colin Rösler zijn al langere tijd niet beschikbaar en daardoor zal Siereveld als back-up van Roger Riera en Jan Paul van Hecke fungeren. "Dat zit wel in mijn achterhoofd. Ik moet mijn uiterste best blijven en dan kijken wat de trainer gaat doen. Ik sta zeker klaar als die kans er komt", besluit Siereveld.

Lees meer:
0 reacties