Weijs eerlijk: ''Natuurlijk schrik je als je zo'n bericht krijgt''

0
Weijs eerlijk: ''Natuurlijk schrik je als je zo'n bericht krijgt''

Ruud Brood werd vlak voor de jaarwisseling ontslagen bij NAC Breda en zijn vervanger zat al bij de club, namelijk Willem Weijs. De interim is pas 32 jaar, maar vindt dat geen probleem. "Of je nu 17 of 30 bent, als je goed genoeg bent, speel je."

"Of ik er lang over heb moeten nadenken? 'Lang' is een relatief begrip, maar ik heb er wel even over nagedacht, ja. Natuurlijk schrik je als je zo’n bericht krijgt. Maar ik heb toen besloten om het te doen en om al mijn energie in de club te steken", zegt Weijs in gesprek met Omroep Brabant.

De oefenmeester zal in ieder geval niet tot het einde van het seizoen de eindverantwoordelijke zijn, zo heeft de club laten weten. "De clubleiding heeft aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer en dat is voor mij helemaal prima", zegt Weijs. "Ik heb er overigens ook nog niet over nagedacht of ik dit voor de rest van het seizoen zou willen. Dat hangt af van verschillende factoren. Allereerst of ik vind dat ik er zelf klaar voor ben en dat moet de club dan ook nog vinden."

"We gaan er alles aan doen om te promoveren, maar het moet niet. Lukt het niet, dan moet het volgend seizoen. Voor mij is het geslaagd als de nieuwe trainer een fundament aantreft waarvan je kan zeggen dat NAC herkenbaar is voor de supporters. Het gaat dan om clubcultuur, maar ook om de manier van spelen en welke spelers daar dan bij horen", aldus Weijs.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!