Vreven geeft advies: ''Zoals je merkt: ik juich het wel toe''

0
Vreven geeft advies: ''Zoals je merkt: ik juich het wel toe''

Liverpool en Ajax maken tegenwoordig gebruik van een zogeheten inworpcoach en daar kijkt Stijn Vreven niet van op. De 46-jarige trainer van Lokeren, die in het verleden werkzaam was bij NAC Breda, was zelf een specialist in zijn periode bij FC Utrecht. 

"Wij scoorden er vaak uit", vertelt de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ver smijten in de zone van de waarheid, onze centrale verdedigers kopten door en de spitsen anticipeerden daarop. Geen wetenschap of zo, maar wij trainden er toen al op", blikt Vreven terug. 

"Je hoeft echt geen krachtpatser te zijn om 25 meter ver te kunnen gooien", benadrukt de Belg. "Was ik ook niet, had helemaal geen armspieren. Het gaat om techniek, om hoe je bal vasthoudt en op welk moment je hem loslaat", aldus Vreven, die weet dat een ingooi 'opvallend' vaak balverlies oplevert. 

"Het is voor een tegenstander vaak hét moment om druk te zetten", vervolgt hij. "Elk foutje kan dan fataal zijn. Bovendien: voetbal wordt steeds meer beslist door standaardsituaties. Ajax heeft de financiële ruimte om daar een specialist voor aan te stellen. Waarom zou je het laten?" 

"Je zal er een goal door maken die de titel oplevert. Dan is het de investering al waard. Ik snap best dat mensen zeggen: doe eens even normaal. Moeten die profs nu heel lullig leren een balletje in te gooien? Maar zoals je merkt: ik juich het wel toe", besluit Vreven. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!