KNVB komt met update: seizoen mogelijk toch uitgespeeld Zaakwaarnemer Olij stopt onderhandelingen: ''Weinig waardering'' FIFA wil huidig seizoen langer laten duren: ''Zeer aannemelijk'' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden'' Nederlandse voetbalwedstrijden en trainingen vóór 1 juni niet hervat

Bax eerlijk: ''Ik kan niks anders doen dan mijn fout toegeven''

0
Bax eerlijk: ''Ik kan niks anders doen dan mijn fout toegeven''

Scheidsrechter Christian Bax vervulde vrijdagavond tijdens NAC Breda - Jong AZ ongewild een hoofdrol. De arbiter van dienst keurde in de zeventiende minuut een doelpunt van de Alkmaarders af, nadat er vanuit een supportersvak van NAC Breda een tweede bal het veld in werd gegooid. 

De treffer ging dus niet door en uiteindelijk won NAC Breda, met 3-1. Na afloop ging het echter nog lang over de afgekeurde goal. "Ik volgde een aanval over links", aldus Bax voor de camera van FOX Sports. "Op het moment dat de bal naar het midden gaat, valt mijn oog op de tweede bal. Uit een reflex fluit ik af, omdat ik dacht dat de bal het spel beïnvloedde." 

Dat bleek niet de juiste beslissing. "Vervolgens gaat de bal in het doel en gaat de goal niet door. Dat is pech. Niet leuk voor AZ en niet voor mij. Ik heb begrip voor de emotie en ik vind de hele situatie vervelend. Ik baalde al van het moment op het veld, maar toen dacht ik nog dat het spel werd beïnvloed. Na het bekijken van de beelden bleek dat niet zo te zijn. Dan kan ik niets anders doen dan mijn fout toegeven." 

Koen Stam, trainer van de Alkmaarders: "NAC zette ons vast, maar na een minuut of tien hadden wij het beter voor elkaar. Dat mondde ook uit in de goal, die tot ieders verbazing werd afgekeurd. Een bizar moment." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!