Weijs: ''De supporters mogen soms iets realistischer zijn''

NAC Breda wil komende zomer terugkeren in de Eredivisie, maar het perspectief is voor de Parel van het Zuiden niet heel rooskleurig. Na het ontslag van trainer Ruud Brood staat interim-trainer Willem Weijs voor de groep.

De oefenmeester merkt dat het niet rustiger is geworden in Breda. "Er is hier altijd wat aan de hand, ja", erkent Weijs in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat is enerzijds geweldig. Het bewijst dat NAC leeft. Maar die betrokkenheid heeft ook een keerzijde."

Volgens Weijs moet er in de top van de club meer duidelijkheid worden gecreëerd. "NAC heeft ongelooflijk veel potentie", meent hij. "En ik vind het oprecht fantastisch om hier te werken. Maar structureel succesvol word je pas als er een duidelijke organisatiestructuur is."

NAC Breda gaat daarnaast regelmatig gebukt onder het hoge verwachtingspatroon. "Ik snap heel goed dat de supporters ontevreden zijn met een vijfde plaats", geeft Weijs aan. "Toch denk ik dat ze soms ook iets realistischer mogen zijn. Iets minder veeleisend. Ook tegen Jong AZ sta je bij rust niet zomaar met 3-0 voor."

De oefenmeester blijft vol vertrouwen. "Natuurlijk moeten we eerst maar eens dat gat van vijf punten op de rechtstreekse promotieplekken zien goed te maken. Maar ik heb serieus het gevoel dat we op de goede weg zijn. Er is nog van alles mogelijk voor NAC."

‘Betrokkenheid bij NAC is geweldig, maar heeft ook een keerzijde’ (Premium) https://t.co/w1Xuq6crJf pic.twitter.com/8gNhiLM8h1

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) January 23, 2020
Lees meer:
0 reacties