Riera beseft: ''Geen excuses meer, niet opgeven blijven strijden''

0
Riera beseft: ''Geen excuses meer, niet opgeven blijven strijden''

NAC Breda is weer helemaal opgeleefd na de knappe overwinning in de TOTO KNVB Beker tegen PSV (2-0 zege, red.). Roger Riera heeft een duidelijk eis voor het elftal van Willem Weijs, met deze mentaliteit moet elke week gespeeld worden.

"We kunnen winnen of verliezen, maar de intensiteit waarmee we PSV bestreden, moeten wij iedere wedstrijd tonen. Dat is het enige wat wij als spelers kunnen beloven: dat we altijd met deze houding een wedstrijd benaderen. Dit is de standaard", zegt Riera in gesprek met BN De Stem. "Geen excuses meer. Niet opgeven, blijven strijden. Mijn boodschap is dat we een streep onder het verleden zetten. Dat is geweest. We hebben veel fout gedaan, maar achterom kijken heeft geen zin meer. Ik vraag de supporters om ons vooral te steunen op de moeilijke momenten."

De Spaanse verdediger geniet met volle teugen in Breda en vooral in het Rat Verlegh Stadion. "Ik had aanbiedingen waarbij meer geld werd geboden, maar wat ik waardeer als voetballer is de sfeer in een stadion. Daarom heb ik voor NAC gekozen, deze club leeft. Het Avondje NAC als tegen PSV is geweldig. Hopelijk mag ik hier nog jaren blijven."

"De supporters beseffen soms niet hoeveel zij ons helpen. Spelen in eigen huis moet aanvoelen alsof we met twaalf man op het veld staan, het publiek is een extra speler. Met zo’n sfeer en de massale steun die wij krijgen, is het voor elke tegenstander moeilijk om resultaat te halen in Breda. Zij verdienen alle lof voor hun hulp, daarvoor wil ik ze persoonlijk bedanken. Hopelijk blijft dit zo de rest van het seizoen, want zij maken voor ons het verschil. Dat voelen wij als team echt zo."

"Wij moeten het laten zien, maar ik wil ook zeggen dat er onherroepelijk dagen zijn dat het minder soepel gaat. Juist dan kunnen de supporters een steuntje in de rug zijn door van zich te laten horen. Geloof me, als voetballer krijg ik daar een energieboost van", aldus Riera.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!