Van Hecke: ''Je kan niet boos zijn, missen doe je niet expres''

Jean-Paul van Hecke was afgelopen vrijdag van groot belang voor NAC Breda. De Parel van het Zuiden kwam in de slotfase op gelijke hoogte met Excelsior door een goal van de verdediger.

"Ik wilde mee naar voren, zet de aanval zelf op, speel Sydney van Hooijdonk in, hij kaatst, ik tik de bal net iets te ver vooruit, de keeper komt uit en ik schiet de bal toch nog binnen. Een alles-of-niets-actie", zegt Van Hecke in gesprek met BN De Stem. "Ik geloofde echt nog dat we ze gingen pakken. Met vier, vijf mensen voorin namen we alle risico’s. Je zag dat Excelsior het niet meer aankon en het wordt bijna nog 2-3."

Voor Van Hecke ging het niet zonder slag of stoot in de zware wedstrijd. "Ik had kramp in mijn kuit en dacht: Kom op, nog een keer de lucht in. Ik won het duel, de bal gaat voorlangs; honderd procent dat het een goal is. Zoveel kansen en dan eindigen op 2-2, dat is niet goed. Je kan niet boos zijn op iemand, kansen missen doe je niet expres. Ik kan ook niet zeggen dat niet iedereen niet alles geeft. Het is ook een stukje geluk. Als we zo doorgaan, moet de bal er een keer ingaan."

"Voor rust hebben we alleen maar op hun helft gespeeld. Een kans tegen, meteen een doelpunt voor Excelsior. De tweede helft precies hetzelfde verhaal. We strijden ons goed terug in de wedstrijd en blijven knokken, alleen we laten na om met 2-3 te winnen. In de blessuretijd gaat die bal er weer niet in. Op de paal, net voorlangs, op de lat: noem maar op. Ik baal echt van dit resultaat, we hebben geen reet aan een punt. Vorige week was de achterstand acht punten, nu tien op de bovenste plekken. We moeten eerst maar eens zorgen dat we gaan scoren en wedstrijden gaan winnen", aldus Van Hecke.

Lees meer:
0 reacties