KNVB komt met update: seizoen mogelijk toch uitgespeeld Zaakwaarnemer Olij stopt onderhandelingen: ''Weinig waardering'' FIFA wil huidig seizoen langer laten duren: ''Zeer aannemelijk'' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden'' Nederlandse voetbalwedstrijden en trainingen vóór 1 juni niet hervat

''Dat was ook de bedoeling toen ik van NAC naar Feyenoord ging''

0
''Dat was ook de bedoeling toen ik van NAC naar Feyenoord ging''

AZ neemt het zondagmiddag in Alkmaar op tegen Feyenoord en dat betekent voor Oussama Idrissi een ontmoeting tegen zijn oude club. De behendige vleugelaanvaller ontkent echter dat hij in 2015 moest vertrekken bij de club uit Rotterdam.

"Ik snap nog steeds niet wie dat de wereld heeft in geholpen”, vertelt hij in de Telegraaf. "Ik heb een hartstikke goeie tijd gehad in de jeugd van Feyenoord en heb nog regelmatig contact met de mensen van toen", aldus Idrissi, die het uiteindelijk vertrok omdat hij het niet zag zitten om met een amateurcontract te trainen met de A-jeugd en op maandagavond bij Jong Feyenoord te spelen.

"Ik had niet het gevoel dat ik mij op die manier verder kon ontwikkelen", legt hij uit. "Daarop besloot ik naar FC Groningen te gaan. Dacht: dan moet ik maar op een andere manier de Eredivisie halen", vervolgt Idrissi, die weet dat hij volgens 'het geruchtencircuit' weggestuurd zou zijn door Feyenoord. "Dat gerucht is aan mij blijven kleven", baalt de buitenspeler, die dergelijke verhalen 'volstrekt onnodig' noemt. 

"Ik vind het ook negatief naar Feyenoord toe", benadrukt hij. "Ik heb mogen trainen en voetballen in een supergoede jeugdopleiding, heb er een mooie tijd meegemaakt. Cor Adriaanse en Roy Makaay waren mijn trainers en aan Bart Nieuwkoop en Robbert de Vos heb ik goede vrienden overgehouden. De Vos speelt bij FC Emmen, hij is mijn zwager", verklapt Idrissi, die ooit wel Feyenoord 1 wilde halen. 

“Dat was ook de bedoeling toen ik van NAC naar Feyenoord ging", blikt hij terug. "Maar buiten het doel om Feyenoord 1 te halen, was het grotere doel om profvoetballer te worden. Als je me vraagt wat nú mijn doel is, dan zeg ik dat ik graag nog eens bij een Europese subtopper wil spelen. Maar alles op zijn tijd. Vroeger kon het mij als talentje van Feyenoord niet snel genoeg gaan, nu kies ik liever de weg van de geleidelijkheid.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!