''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' Eisenga: ''De situatie is voor NAC nu niet levensbedreigend'' Doelman bedreigd bij NAC Breda: ''Kreeg vervelende brieven thuis'' 'NAC Breda geeft duidelijkheid en zegt zes spelerscontracten op' ''Bij NAC hebben ze goud in handen met Van Hecke''

Monsalve eindelijk terug: ''Dat maakte alles nog zwaarder''

0
Monsalve eindelijk terug: ''Dat maakte alles nog zwaarder''

Het verblijf van Nacho Monsalve bij NAC Breda is nog geen succes. De 25-jarige verdediger stond maanden langs de kant door een knieblessure, maar maakte vrijdag zijn rentree.

"Het was zwaar", blikt de Spanjaard terug in gesprek met BN DeStem. "Uiteindelijk heeft het vijf maanden geduurd, terwijl in eerste instantie aan een aantal weken werd gedacht. Dat maakte alles nog zwaarder, vooral mentaal. Het zijn moeilijke tijden geweest, helemaal omdat ik als aanvoerder vanaf de zijlijn weinig heb kunnen betekenen. Maar ik ga ervan uit dat de knie vanaf nu stand houdt."

Monsalve, die vrijdag tegen TOP Oss (1-1) mocht invallen, hoopt in Breda een vaste plek in het centrum van de defensie te heroveren. "De beslissing van de trainer van FC Twente vorig seizoen om mij als rechtsback te gebruiken, was uit nood geboren. Omdat ik het goed deed, liet hij mij daar staan, maar ik ben een centrumverdediger", is hij duidelijk.

Bij NAC Breda is Jean Paul van Hecke echter doorgebroken als centrale verdediger, weet Monsalve. "Het is voor iedereen goed dat er veel concurrentie is voor de twee centrale posities achterin. Aan mij om mijn kansen te pakken de komende weken", aldus de verdediger, die kunstgras voorlopig laat schieten.

"In samenspraak met de doktoren en de fysiotherapeuten is besloten om de komende tijd niet op kunstgras te spelen, ook niet met de beloften", geeft hij aan. "Na de blessure die ik heb gehad, is de harde ondergrond niet goed voor mijn knie. Gelukkig zijn de eerstvolgende uitwedstrijden tegen AZ, Jong Ajax en NEC op natuurgras."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!