Hyballa: ''In deze wereld draait het ordinair om geld, geld, geld'' Bredase horeca hekelt FOX Sports: ''We voelden de bui al hangen'' Uitverkoop in Fanshop NAC Breda: mogelijkheid tot donatie KNVB komt met update: seizoen mogelijk toch uitgespeeld Zaakwaarnemer Olij stopt onderhandelingen: ''Weinig waardering''

VIDEO | Samenvatting: NAC stunt ook tegen AZ en bereikt halve finale

0
VIDEO | Samenvatting: NAC stunt ook tegen AZ en bereikt halve finale

NAC Breda heeft woensdagavond een geweldige overwinning weten te boeken in de TOTO KNVB Beker. In de kwartfinale werd met 3-1 gewonnen van nummer twee van de Eredivisie, AZ Alkmaar.

NAC Breda begon veel sterker aan de wedstrijd dan haar tegenstander. De ploeg van Peter Hyballa kreeg enkele grote kansen, maar wist niet te scoren. In de 35e minuut was het alsnog NAC Breda, dat op voorsprong kwam door een treffer van Mounir El Allouchi. De avond van Parel van het Zuiden werd steeds beter.

Vlak na rust leek AZ beter te worden en kreeg het enkele grote kansen. Het was echter NAC dat wist te profiteren. AZ-verdediger Svensson kreeg een grote kans, maar schoot op de uitstekend keepende Olij. Uit de counter kwam Robin Schouten eruit en hij kon afspelen, maar besloot om zelf te schieten en dat was een geweldige keuze. De rechtsback schoot via de paal hard raak. 2-0! 

De sfeer in het uitvak werd steeds beter, maar uit het niets kwam AZ terug in de wedstrijd. Een prachtige uithaal van Idrissi vloog in de kruising. De aanvaller kreeg de bal op zo'n 35 meter en bedacht zich geen moment en schoot de bal achter Olij. AZ drong steeds meer aan en kreeg kans-op-kans. Svensson schoot wederom op doel, maar zag de bal van de lijn gehaald werden door een teamgenoot.

In de counter was het wederom NAC, dat toesloeg. Een lange bal werd uitmuntend aangenomen door Finn Stokkers. De spits hield overzicht en gaf de bal op Javier Noblejas, die twee AZ'ers uitspeelde en raak schoot in de linkerhoek. 3-1.

Met deze overwinning bekert NAC Breda wederom een ronde verder. Waar in de vorige ronde al PSV werd uitgeschakeld is nu ook AZ uitgeschakeld door NAC. In de halve finale neemt NAC het op tegen SC Heerenveen of Feyenoord, die wedstrijd wordt komende donderdag gespeeld.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!