Over de rol van VI 

Een magazine met een lange geschiedenis dat niet weg te denken is uit de schappen, tassen en menig huishouden. Voetbal International. 
 
Liefhebbers kijken er wekelijks naar uit, het moment dat het magazine op de mat valt. VI, ofwel Voetbal International. Ook al kent het magazine een online-versie, het offline -papieren- blad wordt nog altijd gretig gelezen en vindt zijn weg in menig Kipling tas.
 
Het wordt gelezen door oud tot jong. Dan weet u meteen waar uw kroost al die kennis vandaan haalt. Trouwens; het zijn niet alleen jongens die het magazine lezen. 
 
Wie het magazine leest, weet en vormt zich een mening. Je treft het dan ook in heel vaak in een schooltas aan. Je moet immers wel met je maten mee kunnen praten over wat er bij de landelijke clubs gaande is, waarom die ene speler niet in de basis staat en welke trainer de laan uit wordt gestuurd. En dan vooral: wie gaat hem opvolgen.
 
Over voetbal is er altijd nieuws 
 
Voetbal International volgt al sinds 1965 het voetbal op de voet. Niet alleen dat wat er in het veld gebeurt, maar zeker ook daarbuiten. Over voetbal is er altijd nieuws. 
 
Op de eerste dag van het voetbalseizoen 1965-1966 werd Voetbal International ten doop gehouden. Het eerst blad ging voor 55 cent over de toonbank, en het omslagverhaal van het allereerste nummer ging over Piet Kruiver, die onder meer speelde voor PSV en Feijenoord.
 
Verzamelbundels met de columns van Nico Dijkshoorn 
 
Tussen 2000 en 2013 was Johan Derksen hoofdredacteur. Vanaf 2019 zijn dat Peter Wekking en Pieter Zwart. Dat zal voetbalfans niet zoveel interesseren, het gaat om de inhoud van het magazine dat wekelijks verhalen, columns, uitslagen en interviews bevat.
 
Door het hele land zijn er journalisten met kladblokje en pen in hun Eastpak rugzak die wat er in en buiten het veld gebeurt, nauwlettend in de gaten houden en noteren. De column van Nico Dijkshoorn, sinds 2009, is een van de belangrijkste vaste pijlers van het magazine.
 
Om zijn columns terug te kunnen lezen hoef je niet te bladeren. Ze zijn verzameld in verschillende bundels: Met de punt naar voren (juni 2014), De vrije man (juli 2015), Klein geluk (mei 2016), Nat gras (mei 2017).
 

Lees meer:
0 reacties