Wat weet Nico Dijkshoorn van voetbal?? 

Nico Dijkshoorn kennen de meeste mensen van zijn woensdagavond gedicht in DWDD. En van zijn wekelijkse column in het magazine Voetbal International, waarin hij schrijft over voetbal en de mens achter de bal.
 
Analisten op televisie en analisten langs de lijn. Menigeen die als fan wekelijks met zijn Rains rugzak langs de lijnen staat, heeft een mening over het spel, de spelers en de trainers. De professionele analisten doen daar nog een schepje bovenop. 
 
Schrijver, dichter, columnist en muzikant Nico Dijkshoorn is geen analist. Wel is hij bij een breed publiek bekend. Met name dankzij zijn optredens in De Wereld Draait Door. 
 
Dat hij schrijver is en Nederlands heeft gestudeerd én dat hij prijzen voor zijn werk ontving, maakt dat zijn teksten serieus worden genomen. Vooral zijn columns en opiniërende stukken zijn populair. Op die manier geeft hij over voetbal veelvuldig zijn mening. 
 
Sportcolumns voor de Volkskrant 
 
Hoe hij in de voetballerij terecht kwam? Van 2006 tot en met 2009 schreef hij voor de Volkskrant een sportcolumn, wat hem de wereld van de sport introk. Columns voor het magazine Johan en Voetbal International volgden. Inmiddels mag hij een groot aantal van de mensen die met hun Kapten and Son rugzak regelmatig het voetbal gadeslaan, tot zijn fans rekenen.
 
Hij publiceerde eveneens verhalen in het voetbalblad Hard Gras en schreef het boek De tranen van Kuif den Dolder over een fictieve legendarische voetbalheld. 
 
Voetballiefhebber, maar geen voetbaljournalist 
 
Dan mag je concluderen dat Dijkshoorn een voetballiefhebber is, maar zelf speelde hij nooit een rol in de voetbalwereld zelf. Als kijker, aanschouwer en liefhebber mag hij een duit in het zakje van de geschreven voetbalpers doen.
 
Daarmee heeft hij op een redelijk bijzondere wijze een bijzondere positie veroverd in de voetbalwereld. Een beetje als een Johan Derksen. Maar niet gelijk welke andere voetbaljournalist dan ook die wekelijks met kladblok in z’n Ted Baker tas langs de lijn staat.
 

Lees meer:
0 reacties