Zwarte cijfers voor NAC Breda dankzij succesvol bekeravontuur

0
Zwarte cijfers voor NAC Breda dankzij succesvol bekeravontuur

NAC Breda neemt het in de halve finale van het bekertoernooi op tegen Feyenoord en kent een verrassend goed bekeravontuur kent. De Parel van het Zuiden was al te sterk voor PSV en AZ.

De halve finale van het bekertoernooi betekent niet alleen sportief succes voor de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, ook financieel legt de bekerstrijd de club geen windeieren. Daarbij is de halve finale in een waarschijnlijk uitverkochte Kuip zeer welkom, omdat de recette wordt gedeeld. Willem II hield in 2018 naar verluidt een half miljoen euro over aan zijn halve finale in Rotterdam. 

NAC Breda heeft daarnaast zo'n 210.000 euro aan plaatsingspremies gekregen van de KNVB. Na de halve finale heeft de club, ondanks de uitslag tegen Feyenoord, zo'n acht ton winst gemaakt in het bekertoernooi.

Dit tot tevredenheid van algemeen directeur Luuc Eisenga. "Door het bekersucces is er een kans dat er geen verlies geleden wordt en komen we dichterbij de nulgrens nog zonder transferinkomsten", zegt Eisenga in BN DeStem. "In het eerste jaar na degradatie is dat best welkom."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!