Hyballa niet onder de indruk van De Kuip: ''Heb nog wel wat trucjes''

NAC Breda speelt volgende week in de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord Rotterdam. Trainer Peter Hyballa is ervan overtuigd dat zijn ploeg de KNVB Beker dit jaar kan winnen.

"Mijn doel was dit jaar de beker te winnen... In Slowakije! We stonden in de kwartfinale tegen een club uit een lagere divisie", begint Hyballa in Voetbal International. "Die prijs hebben ze van mij gestolen als het ware. Natuurlijk kunnen wij met NAC de beker winnen. Deze club heeft FC Emmen, PSV en AZ uitgeschakeld. In Alkmaar viel alles op zijn plek. Bij terugkomst stonden er honderden mensen bij het stadion. Overal vuurwerk, bonkend en klappen tegen de bus. Van het geld dat we dit jaar verdienen in het bekertoernooi moet de bus waarschijnlijk gerepareerd worden, haha."

Hyballa weet dat Feyenoord-uit toch andere koek is. "Nu gaat het over Feyenoord. Dat is ook voor mij een bijzondere wedstrijd. Mijn vader heeft er vijftien jaar gewerkt. Het wordt natuurlijk spektakel in De Kuip. Voor heel Nederland is het vanzelfsprekend dat Ajax en Feyenoord de bekerfinale spelen. Maar voetbal is een gekke sport, dat heb ik zelf ook meegemaakt. SC Heerenveen kreeg ook kansen in de kwartfinale."

De Duitser weet dat zijn spelers niet onder de indruk moeten raken van De Kuip. "De truc is om niet onder de indruk te raken van de sfeer. Als ik in De Kuip kom, word ik groot. Ik moet ervoor zorgen dat mijn spelers niet klein worden, dat ze niet geïntimideerd raken. Dat is moeilijk. Ik heb psychologieboeken weggegooid, maar ik heb nog wel wat trucjes", besluit Hyballa.

Lees meer:
0 reacties