Hyballa over 'vluchtende' spelers: ''Ik wil ze hier niet vastbinden''

0
Hyballa over 'vluchtende' spelers: ''Ik wil ze hier niet vastbinden''

Het coronavirus houdt heel Nederland in haar greep. In de Eredivisie en in de Keuken Kampioen Divisie wordt niet gevoetbald, maar trainer Peter Hyballa houdt wel dagelijks contact met zijn spelers.

"Ik bel elke dag met drie of vier spelers om te vragen hoe het gaat", vertelt Hyballa in gesprek met Omroep Brabant. "Maandag zijn we nog met de technische staf bijeen gekomen om wat dingen te bespreken. Toen kwamen er ook nog wat spelers hardloopschoenen halen, want die hebben ze nu wel nodig. Verder ben ik bezig met trainingsmethoden bedenken en ik krijg verschillende video’s binnen van onze hoofdscout. Dus we kijken ook alvast vooruit naar komend seizoen, want dat moeten we niet vergeten."

Hyballa was niet erg verrast toen het nieuws naar buiten kwam dat clubs niet meer mochten trainen. "Nou, je zag het wel een beetje aankomen. Natuurlijk wilde ik dolgraag dat mijn spelers topfit zouden blijven voor de hervatting van de competitie. Maar het belangrijkste is nu ook gewoon dat we van dat virus gaan winnen."

Verschillende spelers zijn teruggekeerd naar Spanje en Servië, een bewuste keuze. "Ik ben echt een mensenmens. Ik kan er begrip voor opbrengen dat die jongens ook bij hun familie willen zijn. Ja, Spanje is gevaarlijk wat het coronavirus betreft. Maar dat is hier in Breda ook. Ik wil ze hier niet vastbinden. En ze moeten net als alle andere spelers gewoon fit terugkomen. En dat gaan ze doen", aldus Hyballa.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!