Betaald voetbal in juli? ''Nieuwe seizoen verschuift dan naar najaar''

0
Betaald voetbal in juli? ''Nieuwe seizoen verschuift dan naar najaar''

De kans is aanwezig dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie eventueel nog in de maand juli worden afgerond. De vraag hierbij is of het de UEFA lukt om vooral juridisch waterdichte afspraken te maken met spelersorganisaties, clubs en bonden, zo schrijft Valentijn Driessen.

De uiterste datum was aanvankelijk 30 juni, omdat dan de meeste contracten in de voetbalwereld aflopen. "Zelf zal de Europese voetbalbond bij doorspelen in juli eveneens een veer moeten laten, omdat in die zomerse vakantieperiode al de eerste voorrondewedstrijd in de Champions League en Europa League op het programma staat. De start van het nieuwe seizoen zou dan verschuiven naar het najaar van 2020", schrijft Driessen namens De Telegraaf

De Nederlandse competities kunnen dus uiterlijk eind juli worden voltooid. "Of de voetballers dit seizoen daadwerkelijk nog in actie komen is afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in ons land. Omdat dit ongewis is werken KNVB, ECV en CED inmiddels met drie scenario’s."

De scenario's zijn:

1) De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot 1 juni zonder publiek).

2) Afhankelijk van de UEFA worden profcompetities uitgespeeld na 30 juni.

3) De competities worden niet uitgespeeld.

"Draait het uit op de laatste variant, dan zullen de KNVB en vertegenwoordigers van de ECV en CED een noodscenario uit de kast trekken waarin wordt bepaald of er eventueel een kampioen en twee degradanten worden aangewezen, welke clubs Nederland vertegenwoordigen in de Champions League en Europa League en wie promoveert naar de Eredivisie vanuit de Keuken Kampioen Divisie", aldus Driessen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!