KNVB komt met update: seizoen mogelijk toch uitgespeeld Zaakwaarnemer Olij stopt onderhandelingen: ''Weinig waardering'' FIFA wil huidig seizoen langer laten duren: ''Zeer aannemelijk'' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden'' Nederlandse voetbalwedstrijden en trainingen vóór 1 juni niet hervat

VVCS: 'Spelers hebben aangegeven niet meer te willen voetballen'

0
VVCS: 'Spelers hebben aangegeven niet meer te willen voetballen'

Spelersvakbond VVCS wil dat de KNVB snel duidelijkheid geeft over het vervolg van de Eredivisie. Voorzitter Evgeniy Levchenko heeft al van meerdere spelers gehoord dat zij liever niet meer willen voetballen.

"De spelers zijn nu al een paar weken aan het trainen in thuisisolement, maar waar doen ze het eigenlijk voor? Zij willen weten waar ze aan toe zijn en dat weet nu eigenlijk niemand. Wij hopen dan ook vandaag meer te horen van de KNVB", zegt Levchenko in gesprek met NU.nl.

Levchenko verwacht niet dat de Eredivisie snel hervat wordt. "Als de competities na het einde van de eerste maatregelen op 6 april wordt hervat, dan staat dat haaks op het nieuwe beleid van het RIVM en het kabinet. Met spelers, stafleden en cameramensen zit je bij een wedstrijd zonder publiek al snel op honderd aanwezigen. Dat is dan lastig te verantwoorden naar de maatschappij", aldus de oud-prof.

Levchenko weet dat sommige spelers liever niet meer voetballen. "Ik begrijp ze heel goed. Ze maken zich niet zozeer druk om zichzelf, omdat ze in goede conditie zijn, maar ze zijn wel angstig dat ze familieleden besmetten. Die lopen wel een risico en daarom is het oppassen geblazen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!