Van der Gaag: ''Die wedstrijd tegen Ajax vond ik wel lekker, haha''

Jordan van der Gaag groeide op in Portugal, maar voor de aanvaller is het duidelijk dat hij zich meer een Nederlander voelt. Al zou hij later wel weer naar zijn geboorteland willen verhuizen.

"Ik voel me een beetje Portugees, maar ik ben wel meer Nederlander. Ik heb nooit Nederlands geleerd op school, ik leerde alles van mijn ouders. Zij zijn allebei Nederlands, dat speelt ook mee. In de jeugd heb ik altijd voor de Nederlandse jeugdelftallen, daarom voel ik me ook meer Nederlands", zegt Van der Gaag op de officiële clubsite van NAC.

"Qua voetbal is het voetbal in Portugal meer fysiek dan hier. Daar is het veel lopen en minder met de bal. Ik leerde daar om veel zonder bal te voetballen en ik werd fysiek sterker. Ik vind het net zo fijn om in Nederland te voetballen als in Portugal. In Nederland is het veel aan de bal en technisch beter, dat voetbal past beter bij me. Later, als ik groot ben haha, wil ik wel terug naar Portugal, sowieso", vervolgt Van der Gaag.

De jonge aanvaller heeft veel geleerd van zijn vader Mitchell. "Hij helpt me altijd op voetballend gebied. Na een wedstrijd bekijk ik beelden met hem. Dat waardeer ik echt. Vroeger hoopte ik altijd op zo’n carrière net als mijn vader. Thuis proberen we niet altijd over voetbal te praten, maar het gaat er wel vaak over, haha. Als ik een wedstrijd heb gespeeld, kijkt hij alles terug. Altijd. We bekijken beelden, hij geeft feedback. Hij vertelt me wat goed is en wat beter kan."

"Die wedstrijd tegen Jong Ajax, die vond ik wel lekker, haha. We stonden 2-0 achter, waren het eigenlijk helemaal kwijt. De 2-1, vlak voor rust, was belangrijk. In de tweede helft werden wij steeds sterker en we voelden na de 2-2 dat we voor de overwinning konden gaan. Toen viel de bal voor mijn voeten en dacht ik: ik schuif 'm er rustig in. Mijn vader was wel blij voor me, dat was mooi, maar die wedstrijd hebben we maar overgeslagen met het beelden bekijken. We hebben ‘m niet teruggekeken, haha", lacht Van der Gaag.

Lees meer:
0 reacties