'Dan pas kan je met een alomvattend verhaal komen''

Vorige week werd bekend dat de maatregelen over evenementen die in eerste instantie tot 6 april liepen zijn verlengd tot 1 juni. Dus geen voetbal tot dan? Desondanks blijven verschillende programma's ons zo veel mogelijk op de hoogte houden over de ontwikkelingen in de voetbalwereld.

"Het heeft wat surrealistisch om het in deze tijden van corona nog over voetbal of sport te hebben, want mijn gevoel zegt dat er dit seizoen, en wellicht wel tot augustus of september, er niet meer gevoetbald gaat worden, maar je weet het niet", aldus Yadran Blanco.

"De spelers van NAC krijgen in de groepsapp waar ze allemaal in zitten door wat ze allemaal moeten doen", weet de clubwatcher van NAC. "Het is allemaal vrij lastig, dus moeten we het helemaal niet hebben over het verloop van de competitie en inkomsten die clubs mislopen doordat thuiswedstrijden niet meer gespeeld worden. Het is heel lastig, zo niet onmogelijk, om als betaald voetbalorganisatie nog te kunnen functioneren op dit moment."

Hoe en of de competitie afgemaakt wordt, is nog niet bekend. "De eerste divisie is in grote lijnen wel hetzelfde als de Eredivisie want de vraag is er nou eenmaal of je de competitie wel of niet afmaakt. Daarnaast heb je nog de vraag hoe veel clubs er gaan promoveren, zo krijgen de periodekampioenen misschien een mogelijkheid in een uitgeklede play-offs", vervolgt hij bij BN DeStem. "Maar het zijn allemaal maar bijzaken. Ik denk dat je pas met een alomvattend verhaal kan komen zodra de KNVB heeft besloten wat ze doen met het verloop van de competitie."

Lees meer:
0 reacties