Kroegen in Breda dreigen met actie: ''FOX steekt weer kop in zand''

De Bredase kroegbazen Johan de Vos en Peter Rietveld roepen hun collega's op tot actie tegen FOX Sports. De twee café-eigenaren willen een deel van het abonnementsgeld terug nu de zender door de coronacrisis geen live voetbal meer uit kan zenden.

FOX reageert niet op vragen van het duo, waardoor zij nu dreigen met de hele Bredase horeca het lidmaatschap op te zeggen. "We betalen abonnementsgeld, maar krijgen helemaal niets meer te zien", zegt De Vos, uitbater van Café Boerke Verschuren, tegenover Omroep Brabant. "Dat is niet eerlijk. We hebben FOX Sports benaderd, maar ze geven tot nu toe geen krimp. Maar dit gaat over serieus geld en we willen een deel van het abonnementsgeld terug."

Peter Rieveld, van Café Nummer 10, denkt er hetzelfde over. "Wij willen graag voetbal laten zien, maar dat kan dus niet", doelt hij op zijn gesloten café. "FOX Sports wil wel gewoon de centen hebben, maar dat lijkt mij heel krom. Voor iets wat niet geleverd wordt, hoef je toch niet te betalen. Ik stel dan ook voor dat wij met heel de Bredase horeca de licentie opzeggen en kijken wat FOX Sports er dan van zegt."

De Vos beseft ook dat FOX Sports de coronacrisis niet aan te rekenen is. "Het is zeker overmacht, maar FOX maakt nu ook geen kosten omdat ze niet naar de stadions hoeven", redeneert hij. "Ze hoeven dus niks te doen, maar wij moeten wel betalen. Ik ben er wel een beetje klaar mee dat ze zo stil blijven, want voor ons ondernemers is het serieus geld dat we nu goed kunnen gebruiken."

De Bredase horeca voerde vorig jaar ook al actie, omdat zij vonden dat FOX Sports niet voldoende duels van NAC Breda live uitzond. "Ze steken nu weer de kop in het zand", reageert De Vos geïrriteerd. "Pas als de druk hoog opgevoerd wordt, komen ze een keer praten. Maar als het nodig is dat we daar weer met z'n allen koffie gaan drinken, dan stel ik voor dat we dat lekker gaan doen. Eens kijken of we er dan uit kunnen komen met elkaar."

Lees meer:
0 reacties