Eredivisie CV komt met statement: deze twee scenario's blijven over

De Keuken Kampioen Divisie heeft vrijdagmiddag een statement gepubliceerd over de afronding van het betaald voetbal seizoen 2019-2020.

Het Nederlandse voetbal ligt al een maand stil vanwege het coronavirus. De regering maakte onlangs bekend dat er pas vanaf 1 juni misschien weer gevoetbald kan worden. Sommige clubs staan daar voor open, maar de meesten niet. Ajax, AZ en PSV vinden dat het seizoen per direct gestopt moet worden.

Nu is de Keuken Kampioen Divisie vrijdag met een statement gekomen in een poging om meer duidelijkheid te geven. Ze houden nog maar rekening met twee scenario's, die dinsdag worden besproken met alle clubs:

1. De competitie wordt – enkel en alleen dit als veilig wordt bestempeld door het RIVM – hervat en uitgespeeld. Hierbij is het streven dat alle competities in Europa uiterlijk 3 augustus zijn afgerond. Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni, of zoveel eerder als mogelijk, zal worden gestart met hervatting van de competities.

2. De competitie wordt definitief stopgezet. De consequenties worden hiervan in kaart gebracht. De KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie onderzoeken tevens op welke manieren de betaald voetbalclubs in Nederland ondersteund kunnen worden in deze problematiek.

Lees meer:
0 reacties