Hyballa over oorwassing Feyenoord: ''Scherper door geworden''

Peter Hyballa heeft in het verleden veel Duitse teams getraind. Nu hij trainer is bij NAC ziet hij dan ook een duidelijk verschil met Duitse en Nederlandse spelers.

''Het opvallende is dat in Nederland de spelers nog meer vragen en meer willen discussiëren over het spelletje. Dat is het imago van Nederland. In Duitsland is het meer: Als de trainer iets zegt dan doen we dat als spelersgroep'', zo vertelt Hyballa tegenover NAC. ''De trainingsstijl is ook wel iets anders, in Duitsland wordt er intensiever getraind dan in Nederland. Daar hadden de spelers in het begin wat moeite mee. Na een tijdje snappen ze waarom ik zo train en dan accepteren ze het en gaan ze er volledig voor, dat vind ik echt mooi.''

Hyballa is dan ook erg blij met NAC. ''In deze ploeg zit heel veel spirit. Na de nederlaag tegen Feyenoord waren we heel realistisch. Feyenoord in die vorm konden we niet verslaan, maar de nederlaag was natuurlijk veel te groot. Daar waren ook de spelers het mee eens. Ik denk dat we daar uiteindelijk ook scherper van zijn geworden. De wedstrijd daarop tegen Roda JC zie je hoe deze selectie in elkaar zit. Als je valt moet je weer opstaan en niet blijven liggen, dat lieten ze toen zien'', aldus de trainer van NAC.

Lees meer:
0 reacties