Openheid over salaris in Keuken Kampioen Divisie: ''Is geen vetpot''

Het lijkt voor veel voetballers fantastisch om voor NAC Breda te spelen, maar een leuk salaris overhouden is in de Keuken Kampioen Divisie lastig. Clubbestuurders vrezen voor een enorme toename van het aantal amateurspelers als de coronacrisis diepe wonden achterlaat. 

"De salarissen liggen hier tussen de 1.700 en 3.500 bruto", laat directeur Peter Bijvelds van TOP Oss weten aan Voetbal International. "Het gros verdient rond de 2.200. Ook hebben we aardig wat amateurs. Jongens die hier spelen om in zichzelf te investeren. Nee, rijk word je hier niet."

Clubs als NAC Breda, NEC en SC Cambuur halen het gemiddelde in de Eerste Divisie flink omhoog. "Het gemiddelde jaarsalaris in de Eerste Divisie bedraagt dit seizoen tussen de vijftig- en zestigduizend euro bruto", laat Marc Boele, algemeen directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, weten.

"Maar dat is inclusief sociale lasten en pensioenkosten", legt hij uit. "Dus gemiddeld drieduizend euro per maand, met uitschieters naar boven én spelers die het minimumloon krijgen. Nee, het is geen vetpot. Voetballen in de Keuken Kampioen Divisie is dan ook investeren in jezelf."

Lees meer:
0 reacties