Woerts kritisch: ''Juist de bond luisterde niet naar de leden''

De KNVB heeft volgens het Algemeen Dagblad een 'kraakheldere oplossing' van Ajax genegeerd, maar Chris Woerts is nog altijd voorstander van een Eredivisie met twintig clubs. De sportmarketeer vindt dat de voetbalbond te veel in problemen denkt.  

"Volgens mij hebben ze in Spanje en Engeland ook 52 weken in een jaar", legt hij uit op de website van het Algemeen Dagblad. "En daar kunnen ze het makkelijk inplannen, met ook nog eens extra Bekertoernooien en dubbele wedstrijden in die Bekertoernooien. Op voorhand met dit argument komen is een zwaktebod. Maak eerst een plan en leg het voor", reageert Woerts.

"En waar hebben we het over? Vier rondjes… Nog los van het gegeven dat voetbal zonder publiek nog wel even van toepassing zal zijn", vervolgt hij. "Dat betekent ook geen uitsupporters, dus de hobbels met de gemeenten en politie zijn zo genomen. In Engeland spelen ze door met Kerst, maar hebben ze een paar weken later ook twee weken vakantie", constateert Woerts.

"Als je nu al weet dat je met 20 clubs start, kan je een prima schema maken, inclusief een rustperiode", vervolgt hij. "Nog los van het gegeven dat je ook kan kijken naar de play-offs aan het einde van het seizoen, zoals die voor de nummers 5 tot en met 8, of met het Bekertoernooi, waar je clubs later kan laten instromen", doseert Woerts, die nog veel meer voordelen ziet. 

"Spelen met 20 clubs maakt compenseren voor gemiste duels in dit seizoen ook mogelijk voor FOX, supporters, sponsors en business clubs", stelt hij. Woerts baalt dan ook dat de KNVB een zogeheten 'tunnelvisie' hanteert. "Het is allemaal vrij simpel: de KNVB wil niet dat anderen voor hun denken. Terwijl dat juist in deze crisis wel moet gebeuren", meent Woerts.

"Zoals het Kabinet vaart op de kennis van een Outbreak Management Team, zo zou de KNVB dat ook met een groep met experts moeten hebben", adviseert hij. "De expertise kwam in dit geval van de clubs zelf, maar juist de bond luisterde niet naar de leden. En de gevolgen daarvan zijn nu voelbaar in Zeist", besluit Woerts kritisch. 

Lees meer:
0 reacties