''Toen vroeg hij zich af: Waarom speelt Dessers niet bij ons?''

0
''Toen vroeg hij zich af: Waarom speelt Dessers niet bij ons?''

NAC Breda had in 2016 een voltreffer op de transfermarkt. De Parel van het Zuiden pikte Cyriel Dessers op bij Sporting Lokeren en de Belgische spits bleek een ware topschutter.

Het had echter niet veel gescheeld of Dessers was naar Roda JC vertrokken. Eric van der Luer had de Belg op de korrel, maar technisch directeur Ton Caanen ging niet in op het advies. "En dan te bedenken dat we Cyriel Dessers in die periode ook hadden kunnen halen", vertelt Van der Luer in Voetbal International.

"Die kwam een wedstrijd hier kijken, wilde graag", vervolgt hij. "Caanen was volgens mij niet zo onder de indruk. Totdat Dessers naar NAC ging en daar elke week scoorde. Waarom speelt die Dessers niet bij ons?, vroeg Caanen zich af", aldus Van der Luer, die hard uithaalt naar het afgegleden Roda JC.

"Alles wat was opgebouwd, is de laatste jaren kapotgemaakt", meent Van der Luer. "We waren ooit een opleidingsclub voor trainers. Huub Stevens, Jan Reker, Adrie Koster, noem ze maar op. Als je nu een trainer voor Roda benadert, slaat hij je het liefst met een vlakke hand in het gezicht."

"We hadden echt een goed netwerk. Contacten met de Belgische topclubs, de vier hoogste Duitse divisies volledig in beeld. Stevens als adviseur en ideale ambassadeur in Duitsland. Er is te weinig mee gedaan. Zaakwaarnemers wisten ons vroeger altijd te vinden. Ik moest mijn telefoon tien meter onder de grond begraven om even rust te hebben. Als er nu nog één belt, begint-ie gelijk te schelden over Roda."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!