Weijs vertrekt naar Willem II: ''Kon ook elders aan de slag''

Willem Weijs maakt de pikante overstap van NAC Breda naar Willem II. De 33-jarige oefenmeester, die dit seizoen nog assistent-trainer en interim-trainer was bij NAC, wordt hoofdtrainer bij Willem II onder 21.

"Ik kon ook elders als assistent aan de slag", vertelt Weijs in gesprek met het Brabants Dagblad. "Maar ik vond het belangrijk om een eigen team te hebben. Bij Willem II onder 21 kan ik staf en spelers aansturen, doe ik video-analyses en ga ik de grootste talenten op weg naar het eerste elftal begeleiden. Dat maakt het een aantrekkelijke functie."

Weijs sprak voor zijn aanstelling met technisch directeur Joris Mathijsen en hoofdtrainer Adrie Koster. "Dan gaat het vooral over de voetbalvisie. Die sloot aardig op elkaar aan. Ik wil ook mensen vermaken met verzorgd, dominant en aanvallend voetbal", aldus Weijs, die bij NAC Breda vrijgesteld was van werk.

Blij met deze nieuwe uitdaging die op het gebied van ontwikkeling, ambitie en visie goed aansluit. Intensieve en positieve gesprekken hebben ervoor gezorgd dat ik er enorm naar uit kijk een eigen team te gaan leiden met goede mensen om me heen en een uitdagend toekomstperspectief https://t.co/CcGqhuuvcb

— Willem Weijs (@willemweijs) May 14, 2020

Lees meer:
0 reacties